maandag 22 november 2010

Collectief niet altijd goedkoper

Collectieve zorgverzekeringen worden steeds populairder: inmiddels is meer dan 64 procent van alles verzekerden bij een collectief aangesloten. Dat kan niet alleen bij de werkgever, maar ook bij vakbonden, patiëntenverenigingen, ouderenbonden en sportverenigingen. Ook leden van social netwerk sites als Hyves kunnen zich collectief verzekeren. Het voordeel van een collectieve zorgverzekering heeft een korting van ongeveer 70 tot 120 euro per jaar vergeleken met de normale prijs van de basisverzekering van dezelfde verzekeraar.
Meestal worden er interessante kortingen gegeven op aanvullende verzekeringen. Wie dan een dure eigen polis overstapt naar collectief kan op deze manier vele euro’s per jaar besparen. Werkgevers bedongen vorig naar gemiddeld 7,9 procent korting, patiëntenverenigingen 5,9 procent. De verschillen in het aantal procenten heeft te maken met het aantal leden van de werkgever of vereniging.
Bij 64 verschillende collectieve arrangementen van patiëntenclubs zijn in totaal maar 29.000 mensen aangesloten. Een collectieve zorgverzekering is niet hetzelfde als de goedkoopste. Als de werkgever een dure maatschappij uitkiest of slecht onderhandelt, kan een collectie duurder zijn dan een individuele polis bij bijvoorbeeld Anderzorg.

1 opmerking:

  1. Ja mensen gaan ervan uit dat collectief altijd goedkoper is. Goed om het eens te controleren!

    BeantwoordenVerwijderen